Koti- ja tilapalvelut Kirsi Myllylä

Yritys

Koti- ja tilapalvelujen siemenen pistin itämään silloin, kun olin vuoden omasta tahdostani työttömänä. Sitä ennen olin toistakymmentä vuotta hotelli- ja ravintola-alalla suorittavassa työssä ja esimiestehtävissä. Työhön väsähdin henkilökohtaisista syistä. Isäni oli saanut diagnoosin vakavasta, kuolemaan johtavasta sairaudesta. Toivoa paranemisesta ei annettu.

Otin vastuun vanhempieni talouden pyörittämisestä. Isäni oli siihen asti hoitanut kaikki juoksevat asiat, koska vanhempieni koti sijaitsee taajama-alueen ulkopuolella. Kaikki se murhe, mikä kuormitti meitä kaikkia oli suuri kriisi. Tässä tilanteessa kypsyttelin ajatusta omasta kotipalveluyrityksestä. Pienestä ja lämpimästä yrityksestä, joka olisi helppo ottaa omaksi arjen tueksi, kuin syli johon tulla.

Kävin yrittäjävalmennuksen saadakseni tukea alkuun ja aloitin kotisiivouksella. Yrittäjäkollegan kautta aloitin myös joidenkin julkisten tilojen siivouksia. Mukaan tuli  myös muistotilaisuuksien, syntymäpäivä- ja lakkiasjuhlien pitopalvelua asiakkaiden kodeissa tai seurakunnan tiloissa.

Elämässä ei mitään tapahdu sattumalta, vaan kaikella on tarkoituksensa. Olisikohan ollut se kuuluisa kysynnän ja tarjonnan laki. Tuli tarve opiskella lisää. Suoritin työn ohessa kotityöpalveluammatitutkinnon Saarijärvellä. Sen myötä huolenpitopalvelujen osuus on kasvattanut osuutta palveluissani.

Tällä hetkellä kanssani työskentelee Päivi, joka on ammattinimikkeltään kuntohoitaja. Päivi tekee monipuolista kotitaloustyötä ja lisäksi asiakkaiden ulkoilutusta sekä viriketoimintaa. Kanssamme on myös Tuula. Hän tekee henkilökohtaista avustamista osallistuen myös muuhun kotitaloustyöhön.

Elämä on myös johdattanut minut omaishoitajaksi. Äitini asioita olen hoitanut yksin ja perheeni kanssa toistakymmentä vuotta isäni kuoleman jälkeen. Siten oli luonnollista siirtyä äidin omaishoitajaksi, kun hänen terveydentilansa niin vaati. Haluan tarjota äidille sellaisen hoivan ja huolenpidon kuin toivoisin itse saavani. Sanoessani, että työ on minulle sydämenasia sain vastaukseksi, että kyllä ne sydämen työt on muualla. Minä teen työtä sydämellä ja toivon olevani siunaukseksi lähimmäiselleni.

Lämmöllä, Kirsi Myllylä

Kotiapu-
ja siivous-
palvelut
Lue lisää »
Huolenpito ja
avustaminen
Lue lisää »
Soita
040 735 4980
Sähköposti